Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИЦА АМИЈЕНА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са градоначелницом француског града Амијена Брижит Фур. Она је у посети Новом Саду поводом предаје кључева за Омладинску престоницу Европе, пошто је Амијен носилац те престижне титуле за 2020. годину.

Градоначелник Вучевић пожелео јој је срдачну добродошлицу и честитао Амијену на избору, нагласивши да је Новом Саду та титула много помогла. Он је рекао да је формирање ОПЕНС-а ујединило је и додатно мотивисало велики тим младих у Новом Саду који су на себе преузели и велику одговорност да конципирају стратешку омладинску политику Града. Саговорници су се сложили да у младима лежи велика снага за позитивне промене, и да овакви пројекти доприносе приближавању људи, међународној сарадњи и стварању заједничких универзалних вредности.

- Нови Сад настоји да буде модел и другим градовима у Србији, али и у региону, како се стварају услови да се заиста чује реч младих, да им се пружи прилика да учествују у реалним друштвеним збивањима, али и да се суоче са бројним изазовима. За нас се ова титула не односи само на 2019. годину, јер ми ћемо са истим ентузијазмом наставити да даље развијамо програме одговорне омладинске политике и да у том процесу сарађујемо са свим заинтересованим партнерима из Европе и света - истакао је новосадски градоначелник.

Градоначелница Амијена захвалила се на добродошлици и нагласила да ће Амијен од Новог Сада моћи много тога да научи, с обзиром на то да је и њихова амбиција да креирају програм са дугорочним ефектима.

Званичници су се сложили да пројекат Омладинска престоница Европе брише границе, те да ће сигурно отворити пут даљој сарадњи два града, а посебно у оквиру Мреже Омладинских престоница Европе, која је недавно основана у Новом Саду и која је данас одржала први званичан састанак.

Нови Сад, 13. децембар 2019. године