Читај ми

ГРАД УЛАЖЕ МИЛИЈАРДУ ДИНАРА У РАЗВОЈ МИШЕЛУКА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је радове који се изводе у оквиру 1. фазе изградње саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром на локалитету Мишелук 3 у Петроварадину, а који су започети у близини кружног тока код Ковид болнице.

- Непуних милијарду динара смо из градског буџета издвојили за реализацију овог пројекта, тачније 972,5 милиона динара. Овај пројекат подразумева изградњу саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром и то изградњу водоводне и канализационе мреже, атмосферске канализације, јавног осветљења, саобраћајних површина, пешачких и бициклистичких стаза и паркинг места. Биће изграђено 65 паркинг места, док ће јавну расвету чинити нових 196 стубова јавне расвете. Након изведених радова, биће постављена саобраћајна сигнализација, као и урбани мобилијар - клупе, корпе за отпатке и држачи за бицикле. Важно нам је и што ће овај локалитет бити оплемењен садњом дрвећа и жбуња, као и травњака. Радови су почели средином фебруара ове године, а завршетак нас очекује у августу наредне године имајући у виду обим и сложеност ових радова – рекao је Ђурић и додао - Пре две године смо из градског буџета већ издвојили 250 милиона динара за овај локалитет за изградњу инфраструктуре за потребе Ковид болнице. Сада овим радовима фактички решавамо даљи развој овог насеља које ће у перспективи верујем бити једно од најлепших насеља у нашем Граду.

Градоначелник је током обиласка истакао и важност радова планираних у Улици Динка Шимуновића, за шта је већ започета израда пројектно - техничке документације. У обиласку је био и председник Синдиката грађевинарства Војводине и Новог Сада Јосип Модић, који је рекао да је Град Нови Сад дао велики допринос опоравку грађевинске индустрије, јер је међу првма почео да реализује инвестиције на којима је упослено више хиљада радника, а обим посла се непрекидно повећава, као и да је Синдикат увек ту за савете.

Нови Сад, 23. март 2023. године