Читај ми

ГРАД СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ПРЕДСТОЈЕЋУ ЗИМУ

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Александар Кравић, члан Градског већа за комуналне послове Здравко Јелушић и помоћник градоначелника Новог Сада Владимир  Стојковић присуствовали су смотри механизације и оцени припремљености јавно-комуналних предузећа за обављање послова из Програма рада зимске службе. Чланови Штаба зимске службе Града Новог Сада обишли су пунктове Зимске службе ЈКП „Паркинг сервис“, ЈКП „Градско зеленило“,  ЈКП „Чистоћа“ и ЈКП „Пут“.

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Александар Кравић је нагласио да су сва јавно-комунална предузећа у потпуности спремна за рад у предстојећим зимским условима и да ће све зимске службе у граду адекватно функционисати и у овој сезони.

- Као и претходних година, механизација за чишћење снега је проширена и обогаћена новим возилима и машинама, што битно доприноси ефикасности рада зимске службе која у Новом Саду иначе одлично функционише сваке сезоне. ЈКП „Зеленило“ је купило нови утоваривач, ЈКП „Чистоћа“ је купила неколико нових машина, а такође и ЈКП „Пут“- рекао је Александар Кравић и додао да је Град Нови Сад улажући у нову механизацију створио услове да сваке године још спремније дочекује зиму.

Директор ЈКП „Чистоћа“ Владимир Зеленовић је истакао да је ово предузеће знатно побољшало механизацију набавком нових машина.

-Богатији смо за мини утоваривач, два нова трактора са посипачем соли и даском за чишћење снега, једним мултифункционалним возилом са посипачем соли, једном комбинованом машином, као и за два камиона за одвожење снега из центра града. Такође смо обновили жуте кугле које служе за складиштење соли у близини раскрсница - рекао је Владимир Зеленовић и додао да ово предузеће располаже и са адекватном радном снагом распоређеном у три смене.

Шеф Зимске службе ЈКП „Пут“ Гојко Етински је рекао да је од 1. новембра почело редовно дежурство зимске службе које ће трајати све до 1. априла 2021. године.

-Тренутно је дежурство у нултом степену, само ноћу, са два возила, а од 1. децембра почиње  дежурство у првом степену када се активара сва механизација за чишћење снега. Тада ће бити укључено 25 возила са посипачима соли. Зимска служба располаже са 38 возила и грађевинских машина које ће чистити град. У случају  ванредне ситуације број возила може бити повећан. Од данас се примењује режим саобраћаја у зимским условима, па је у складу са тим постављена адекватна саобраћајна сигнализација на путевима. Апелујемо на возаче да буду пажљивији у саобраћају у раним јутарњим сатима, поготово на мостовима, који ће без обзира на температуре бити посипани течним растворима на критичним деоницама- нагласио је Гојко Етински.

Нови Сад, 2. новембар 2020. године