Читај ми

ГРАД ШТИТИ ИНТЕРЕС НОВОСАЂАНА

На ванредној конференцији за новинаре у Градској кући Градоначелник Новог Сада Игор Пaвличић и чланови Градског већа позвали су Тужилаштво за организовани криминал да, што хитније, приступи разматрању кривичне пријаве Агенције за борбу против корупције против Градоначелника Новог Сада и чланова Градског већа, и што пре обавести јавност шта се заправо крије иза ове пријаве.

Градоначелник Игор Павличић изјавио је да је кривична пријава против Градоначелника и Градског већа Новог Сада, поднета зато што Град није пристао да затвори међумесну аутобуску станицу и тиме прелије приходе Града у приватне џепове.

- Пошто подносилац пријаве није поднео пријаву против оних који су, потписали спорни уговор, изјављујемо да Градско веће никад неће донети одлуку против интереса Новосађана, и да нас на то нико не може присилити – нагласио је градоначелник.

На конференцији је речено да пријава Агенције за борбу против корупције представља понављање ставова представника АТП Војводина у судском поступку против Града Новог Сада, који је још у току, чиме представља отворен притисак на суд.

- Нећемо затворити градску међумесну аутобуску станицу, јер би се тиме скоро 2 милиона евра грађана годишње прелило у приватне џепове, већина од 1300 радника ЈГСП Нови Сад осталa би без посла, а хиљаде чланова њихових породица без средстава за живот – истакао је градоначелник Павличић.

Градско веће одговорно тврди да су наводи пријаве неосновани и у супротности са чињеницама. Градоначелник и Градско веће су у наслеђеном спору са АТП Војводина поступали у свему у складу са законом, и поштоваће одлуку надлежног суда. Другачије поступање представљало би кршење закона, и било би на штету грађана Новог Сада, јер никакво потраживање АТП Војводина према Граду Новом Саду није утврђено судском одлуком.
 

Нови Сад, 26. јануар 2012. године