Читај ми

ГРАД РЕШАВА КОМУНАЛНЕ ПРОБЛЕМЕ У НАСЕЉУ БОЦКЕ

Помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Стојковић и директор Завода за изградњу града Горан Вишњић посетили су грађане Боцки са којима су разговарали о решавању проблема недостатка комуналне инфраструктуре у том насељу.

- Када је актуелна градска администарција ступила на дужност, констатовали смо да не постоји валидна пројектна документација која омогућава да се крене у извођење радова на увођењу водоводне и канализационе мреже у насељу Боцке. До тог тренутка, званично никакава пројектна документација није ни била у припреми. Ово је први пут да је велики део посла комплетиран и да имамо готов идејни пројекат за извођење радова, а ЗИГ је ове године издвојио 130 милиона динара у сврхе решавања ових питања. Дакле, створени су услови, а то је пројекат атмосферске канализације урађен од стране ЗИГ-а, а урађена су и сва потребна испитивања како би се створили услови за измену плана детаљне регулације у циљу одређивања трасе проласка комуналне инфраструктуре кроз насеље – рекао је Владимир Стојковић и нагласио да грађани Боцки могу имати уверење да се свим расположивим ресурсима градске администарције тај комплексан проблем активно решава, а у циљу обезбеђивања неопходних услова за бољи и квалитетнији живот грађана.

Директор Завода за изградњу града Горан Вишњић рекао је да је за завршетак ових радова ЗИГ-у неопходна помоћ грађана Боцки и апеловао је на грађане тог насеља да што пре доставе ЗИГ-у сагласности власника парцела за извођење радова на парцелама кроз које треба да пролази водоводна и канализациона мрежа, јер без сагласности грађана овај, толико чекани посао, неће моћи да буде завршен.

- Као што су били сложни када су у масовним окупљањима испред Градске куће и Скупштине града тражили решавање својих комуналних проблема, и сада је важно да покажу исту ту слогу и енергију и да утичу на своје комшије како би се што пре решили имовинско-правни односи. У питању је 109 парцела, са преко 220 власника, преко којих је планирана будућа траса инсталација, а на основу тих сагласности ћемо приступити изради пројектне документације и извођењу радова - рекао је директор Вишњић.

Нови Сад, 7. фебруар 2014. године