Читај ми

ГРАД ПОМАЖЕ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић посетио је Градску организацију Црвеног крста у Петроварадину, где је присуствовао подели пакета помоћи социјално угроженим породицама у оквиру Пројекта директног ублажавања сиромаштва.

- Град Нови Сад наставља дугогодишњу сарадњу са Црвеним крстом у циљу пружања помоћи нашим најугроженијим суграђанима преко бројних програма из области социјалне и дечије заштите. Један од тих програма је везан за директно ублажавање сиромаштва за који је из буџета издвојено 7,6 милиона динара. Осим те активности Градска управа за дечју и социјалну заштиту финансира и програме везане за народне кухиње, превентивни опоравак деце на мору и бригу о старијим суграђанима, а настојаћемо да константно унапређујемо и проширујемо механизме и мере подршке нашим најугроженијим суграђанима - рекао је Тихомир Николић.

Према речима секретара Црвеног крста Драгана Лазића захваљујући изузетној сарадњи те организације и Града Новог Сада крајем новембра традиционално се дели помоћ социјално најугроженијим породицама.

- Црвени крст је обезбедио 1200 прехрамбених пакета, 1200 хигијенских пакета и 600 просторних метара меког огревног дрвета, а ту помоћ добиће око 2500 социјално угрожених породица са територије Града Новог Сада. Циљ нам је да дистрибуцију пакета помоћи завршимо до краја децембра - истакао је Драган Лазић.

Нови Сад, 28. новембар 2018. године