Читај ми

ГРАД НОВИ САД ПОДСТИЧЕ РАЗВОЈ ЖЕНСКОГ ИНОВАЦИОНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић уручили су новосадским предузетницама Уговоре о бесповратним подстицајним средставима за подршку развоја женског иновационог предузетништва на територији Града Новог Сада за 2022. годину.

- Сутра, 19. новембра, обележава се Међународни дан женског предузетништва и честитам тај дан свим женама у бизнису. Такође, желим да честитам и дамама које су конкурисале за субвенције које Град додељује, а којима данас уручујемо уговоре. Женско предузетништво је сваким даном снажније, али је то и процес у којем сви сегменти друштва морају дати допринос како би се остварили сви могући потенцијали. Град Нови Сад интензивно ради на унапређењу женског предузетништва, на економском оснаживању жена. Циљ нам је да наше предузетнице развијају пословање, а ове године је њих 24, чије фирме постоје дуже од две године, добило средства за набавку опреме или машина. За ту намену издвојено је шест милиона динара - рекао је градоначелник и додао - Од 2018. године за ове намене издвојено је 45 милиона динара, а укупно 157 фирми у власништву наших суграђанки добило је средства на основу овог конкурса.

У име жена предузетница, обратила се Слађана Симић, која је добила субвенције за пружање стоматолошких услуга.

- Хвала градоначелнику и Градској управи што су препознали наш труд рад и залагање, као и значај наших делатности. Нама ове субвенције заиста много значе. У име свих присутних и у своје лично име хвала вам од срца – изјавила је Слађана Симић.

У оквиру пројекта “Афирмација женског иновативног предузетништва на територији Новог Сада”, за чију су реализацију обезбеђена средства Одлуком Владе Републике Србије – Кабинета министра за иновације и технолошки развој, 24 микро и мала предузећа у власништву жена, добило је шест милиона динара путем Јавног конкурса за ову годину. Новац који се добија Конкурсом може се користити за куповину једне или више машина и рачунарске опреме, истраживање и развој, израду студије о техничкој изводљивости, стицање права индустријске својине, иновације процеса и организације пословања, као и за услуге уређења пословања у складу са захтевима међународних стандарда.

Нови Сад, 18. новембар 2022. године