Читај ми

ГРАД НОВИ САД ПОДРЖАВА ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ИНИЦИЈАТИВЕ ДА СЕ НОВИ САД КАНДИДУЈЕ ЗА ЕВРОПСКУ ПРЕСТОНИЦУ КУЛТУРЕ

Решењем Скупштине Града Новог Сада број 6-545/2011-I од 24. јуна 2011. године образован је и именован Организациони одбор за реализацију иницијативе да се Град Нови Сад кандидује за Европску престоницу културе 2020. године. Одбор који чине мр Андреј Бурсаћ, Владимир Копицл, Ласло Вегел, др Мирослав Весковић, мр Тијана Палковљевић, др Јелена Атанацковић Јеличић, Ласло Блашковић, Жанко Томић, Кристина Менеши и мр Угљеша Белић  има сва овлашћења у спровођењу поступка кандидатуре Града Новог Сада за Европску престоницу културе за 2020 годину.

Организациони одбор има потпуну аутономију у раду и пуну подршку Града Новог Сада и чланице Градског већа за културу Миланке Бркић да настави са активностима за реализацију иницијативе за кандидатуру. Ресорна чланица Градског већа Миланка Бркић нема никакву информацију да је Организациони одбор за реализацију иницијативе да се Нови Сад кандидује за Европску престоницу културе, одустао од намере да се Нови Сад кандидује за ту престижну номинацију.

На позив Митје Чандера, председника Марибора као Европске престонице културе 2012. године, трочлана делегација Града Новог Сада, коју ће чинити председник Одбора мр Андреј Бурсаћ, директор КЦНС др Андреј Фајгељ и чланица Градског већа за културу Миланка Бркић, отпутоваће у среду, 24. октобра, у Марибор, где ће се срести и са госпођом Ен Бранч од које ће сазнати детаље о ономе што се од Града Новог Сада очекује у предстојећој кандидатури.

Нови Сад, 19. октобар 2012. године