Читај ми

ГРАД НОВИ САД НАСТАВИО ВЕЛИКУ ПРОЛЕЋНУ АКЦИЈУ ЧИШЋЕЊА ГРАДА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је наставку велике акције чишћења и сређивања јавних површина, овога пута у Приморској улици, у којој је  учествовало ЈКП „Чистоћа“. Он је са радницима и руководством тог предузећа био на радном доручку, након чега су почеле активности на уређењу јавних површина. Акција великог пролећног чишћења Новог Сада подразумева, између осталог, уређење зеленила, чишћење и уређење зелених и других јавних површина, као и садњу дрвећа и цвећа у граду и приградским насељима.

- Имао сам прилику да поразговарам са онима који свакодневно раде посао одржавања јавне хигијене и пражњење контејнера, а то су радници ЈКП „Чистоћа“ који раде у три смене, укључујући викенде, и којих је тренутно око три стотине. Разговарали смо о проблемима са којима се сусрећу током рада, о томе како да додатно унапредимо одржавање града, као и о будућим улагањима у опрему и возни парк предузећа. Акција великог пролећног уређења планирана је за цео град и приградска насеља, а грађани ће редовно бити обавештавани у ком крају града се спроводи чишћење како би, уколико желе, могли да се придруже акцији. И ове године, Новосађанима ће бити на располагању контејнери за крупни отпад и сакупљање баштенског отпада које спроводи „Чистоћа“ па је то прилика за све грађане да прате и правилно одлажу наведене врсте отпада. Од данас креће бесплатна акција уклањања крупног отпада по месним заједницама, а од 18. марта почеће и уклањање баштенског отпада по унапред утврђеном распореду који се налази на сајту предузећа. Такође, од данас почињу са радом и три нове цистерне за прање улица - рекао је градоначелник Ђурић.

У протеклој години је постављено преко 350 звона за прикупљање стаклене амбалаже у Новом Саду, а план је да се тај број повећава, да што више људи има приступ тој врсти одлагања стакленог отпада и да се акција прошири и на приградска насеља. До сада је постављено преко 1000 нових корпи за отпатке на различитим локацијама у граду и приградским насељима, а и та акција ће бити настављена, као и куповина нових возила и контејнера.

Нови Сад, 4. март 2024. године