Читај ми

ГРАД НОВИ САД НАГРАДИО ИЗУЗЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ У РАДУ ПОЛИЦИЈЕ И ВАТРОГАСАЦА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић уручио је на пријему у Градској кући захвалнице припадницима Полицијске управе у Новом Саду и Ватрогасно-спасилачке бригаде који су приликом обављања задатака из свог делокруга исказали висок степен професионализма и посвећености. На предлог својих претпостављених, новчану награду Града Новог Сада у износу од по 40 000 динара добило је десеторо полицајаца и осморо ватрогасаца.

- Безбедност грађана је приоритет у раду свих нивоа власти, а Град Нови Сад се у складу са својим могућностима труди да буде поуздан партнер како Полицијској управи Нови Сад, тако и Ватрогасно-спасилачкој бригади. Поред тога што улажемо у опрему за рад, специјализована возила и друго, желимо посебно да искажемо захвалност људима који са великом посвећеношћу раде свој посао и да поздравимо тимски рад и дух. Градска управа ће увек бити ту, не само за честитке на пруженој подршци, већ и да конкретно награди труд и залагање. Поред свакодневних акција, новосадски ватрогасци су се показали као хероји, и приликом спашавања људи из рушевина после земљотреса у Турској. Исто важи и за наше храбре полицајце који ефикасно расветљавајући тешке злочине, показују да је наша полиција у потпуности спремна да одговори на све изазове и ризике. Хвала им у име свих Новосађана - рекао је градоначелник Милан Ђурић.

Награђени су полицијски службеници који су најзаслужнији за расветљавање и привођење правди осумњичених за два тешка кривична дела. Наиме, даноноћним оперативним радом, полицијски службеници су идентификовали и лоцирали осумњиченог за тешко убиство који је ухапшен, a имали су и кључну улогу у брзом и ефикасном расветљавању отмице. Награђени полицајац Мирко Шарац истакао је да ће припадници полиције наставити савесно, предано и одговорно да обављају своје дужности, увек у циљу заштите безбедности свих грађана.

Ватрогасци који су добили награду, показали су висок степен професионализма и дали велики допринос повећању степена безбедности грађана на подручју Града Новог Сада, а током фебруара, осморица припадника специјалистичког тима за спасавање из рушевина, са службеним псом Зигијем, учествовало је у спасавању затрпаних лица после разорног земљотреса који је погодио Турску. У име награђених ватрогасаца, обратио се вођа Ватрогасно-спасилачког вода водник I класе Атила Варади који је рекао да се ни једна припрема за спасилачаке акције не може поредити са изазовима са којима су се суочили у реалној ситуацији, у Турској, и да ће им тамо стечено искуство свакако служити за даљи рад. 

Нови Сад, 3. март 2023. године