Читај ми

ГРАД И ПОКРАЈИНА ЗАЈЕДНИЧКИ У РЕАЛИЗАЦИЈУ КАПИТАЛНИХ ПРОЈЕКАТА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић потписали су Протокол о сарадњи Аутономне Покрајине Војводине са Градом Новим Садом приликом реализације заједничких инвестиција на територији Града Новог Сада чији значај превазилази локалне оквире. Како је речено приликом потписивања Протокол предвиђа приоритетне пројекте и опис финансијског и другог учешћа два нивоа власти у њиховој реализацији. Према речима Председника Покрајинске владе Игора Мировића средства ће бити обезбеђивана путем предвиђених законских процедура.

- Реч је веома значајним пројектима као што су нова зграда Завода за хитну медицинску помоћ, уређење свих саобраћајних површина у оквиру Кампуса Универзитета, а добили смо подршку ресорног министраства и ЈП ''Путеви Србије'' за изградњу новог булевара са мостом преко канала ДТД, на траси садашњег Сентандрејског пута – изјавио је Игор Мировић.

Он је као приоритетне пројекте навео и изградњу нове зграде РТВ Војводина, реконструкцију Булевара ослобођења, а како је истакао Покрајина је пред добијањем грађевинске дозволе за изградњу блокова Б и Ц Клиничког центра, где ће поред Пoкрајине учествовати и Град.

Протокол је потписан са Градом Новим Садом зато што је реч о административном центру Војводине у којем живи готово четвртина становништва Покраjине, а где су смештене и важне установе од националног значаја.

- Уједињени можемо да решимо много више проблема, да покренемо више капиталних пројеката и обезбедимо боље услове за грађане. Нови Сад после дуго времена има добру комуникацију са Покрајином, па је то за Град велики подстрек да покрене реализацију великог корпуса инвестиција, јер се ради о подршци која је суштинска, а не декларативна. Већ ове године покрећемо уређење Кампуса, и изградњу најмодерније зграде Завода за хитну медицинску помоћ која ће бити на понос свих грађана – нагласио је градоначелник Вучевић.

Он је такође изразио уверење да ће заједно са Покрајином успети да обезбеде учешће Републике у одређеним пројектима који су од заједничког интереса, а као један од таквих навео је изградњу булевара на траси Сентандрејског пута.

Нови Сад, 3. октобар 2016. године