Читај ми

ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ СТИГЛА ДОНАЦИЈА ИЗ НЕМАЧКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за здравство  проф. др Золтаном Хорватом посетио дом ''Лиман'' Геронтолошког центра Нови Сад којем је недавно стигла вредна донација хуманитарне организације ’’Pro-Human’’ из Немачке. Донација, изузетног квалитета, коју између осталог чини 20 болничких кревета, постељина, душеци, пешкири, допринеће квалитетнијем збрињавању кориника Геронтолошког центра.

-Захваљујући донацији наших пријатеља из Немачке, Геронтолошком центру у Новом Саду обезбеђено је 20 специјализованих кревета са неопходном пратећом опремом. Они су намењени за непокретне пацијенте, односно за кориснике Центра којима су преко потребни у свакодневном животу. Ради се о креветима високог квалитета, који су електронски модификовани тако да пружају бројне могућности онима којима су потребни. Ово је само још један корак у сарадњи Града и Геронтолошког центра, са којим смо у претходном периоду имали много заједничких акција. Надам се да ћемо наставити традиционално добру сарадњу, а ми ћемо као локална самоуправа, као грађани и као заједница увек настојати да помажемо онима којима је помоћ неопходна -рекао је градоначелник Милош Вучевић и захвалио донаторима на племенитом гесту.

Члан Градског већа за здравство  проф. др Золтан Хорват рекао је да му је веома драго што је хуманитарна акција успешно реализована и што су кревети пристигли у Нови Сад већ на располагању корисницима.

- Непокретни болесници који се налазе у Геронтолошком центру већ користе могућности ових кревета које су изузетне, јер између осталог, они имају специјалне антидекубитарне душеке, а захваљујући електронским функцијама, корисници могу лакше да заузму жељени положај, односно могу самостално да пређу из лежеће у седећу позу – рекао је проф. др Золтан Хорват и посебно се захвалио др Мирјани Андрејевић-Кри из организације „ProHuman“ из Немачке, као и др Божани Переги која је посредовала у остваривању контаката.

Директор Геронтолошког центра Нови Сад др Драган Милошевић рекао је да је захваљујући изузетно лепој сарадњи Града и Геронтолошког центра, као и личним анагажовањем градоначелника и члана Градског већа за здравство, тој установи и њеним кориснима знатно олакшано функционисање и захвалио се донаторима на вредном дару.

Нови Сад, 25. фебруар 2016. године