Читај ми

ФОРМИРАНЕ НОВЕ РАДНЕ ЈЕДИНИЦЕ У ШОСО 'МИЛАН ПЕТРОВИЋ“

У оквиру обележавања 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом у ШОСО „Милан Петровић“ одржана је конференција за новинаре на којој су представљене делатности нових радних јединица Радног центра те школе.

-Када је отворен Радни центар било је ангажовно 25 особа са инвалидитетом преко 27 година старости које су биле распоређене у пет радних јединица .
Он тренутно броји 80 сталних корисника, а богатији је за 4 нове радне јединице и сада има укупно 16 различитих делатности којима могу да се баве особе са инвалидитетом уз асистенцију радних инструктора -рекла је том приликом члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф.др Сања Стојановић наглашавајући да ће град наставити да пружа пуну подршку ШОСО „Милан Петровић“.

Нове радне јединице подразумевају производњу рециклираног папира и уметничког папира за графику и аквареле, затим производњу и сушење ароматичног и зачинског биља у Едукативном кампу на Ченеју, a формирана је и јединица за израду везених текстилних предмета и пружање фризерских услуга.

Нови Сад, 7. децембар 2009. године