Читај ми

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У КАРАТЕУ У НОВОМ САДУ

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић и члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић одржали су конференцију за новинаре поводом 38. Европског првенства у каратеу које ће бити одржано од 11. до 13. фебруара у Новом Саду. Конференцији су присуствовали и генерални секретар светске и европске карате федерације Георг Јеролимпос, председник карате Федерације Србије Славољуб Пипер и директор Шампионата Европског првенства у каратеу Страхиња Тепавчевић.

- Карате је један од најпопуларнијих спортова, код нас и у свету, и велико ми је задовољство што ће наш град бити домаћин престижног такмичења - истакао је заменик градоначелника мр Зоран Мандић и додао да ће сви љубитељи овог спорта моћи бесплатно да присуствују такмичењу.

Европско првенство у каратеу окупиће велики број младих спортиста из читаве Европе а очекује се преко 2000 такмичара и чланова делегација који ће у том периоду посетити Нови Сад.

- Ми смо се у више наврата показали као одлични домаћини у великим такмичењима и то ћемо и овај пут потврдити. Надам се да је ово наставак лепе приче наших каратиста који су прошле године на светском првенству у Београду постали светски прваци - рекао је члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић

Рејтинг добрих организатора, препознат је од Европске карате федерације након 5. Регионалног шампионата Европе у Новом Саду 2007. године.

- Драго ми је што смо постигли договор и што се овај Шампионат третира као манифестација од посебног интереса за Нови Сад, Војводину и Србију - истакао је генерални секретар светске и европске карате федерације Георг Јеролимпос додајући да је Град Нови Сад више пута доказао да је дорастао организацији великих спортских догађаја.

Европско првенство у каратеу почиње у петак 11. фебруара, а званично отварање планирано је тога дана у 16 часова у великој дворани СПЕНС-а.

Нови Сад, 9. фебруар 2011. године