Читај ми

ЈЕСЕЊЕ СПРЕМАЊЕ НОВОСАДСКИХ ПИЈАЦА

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић обишао је Кванташку пијацу где ЈКП "Тржница" започиње акцију јесењег спремања новосадских пијаца. Акција траје до 20. октобра и подразумева уклањање чврстог  и кабастог крупног отпада са пијаца, из објеката и локала, затим уништавање корова са травнатих површина, чишћење и поправка олука, чишћење кровова, кошење траве и орезивање дрвећа, спровођење поступка дезинфекције, дезинсекције и дератизације, чишћење платоа, као и чишћење површине око пијаца чије одржавање није у надлежности Тржнице, али је у интересу грађана Новог Сада.

- Ако се има у виду колико породица данас живи од Кванташке и других новосадских пијаца можемо рећи да је ЈКП "Тржница" привредни гигант у Новом Саду и да као таква заслужује већу пажњу и подршку градских власти - изјавио је Борко Илић и додао - Како би допринели да Нови Сад буде лидер међу локалним самоуправама у Србији, један од пројеката на којем ћемо се у наредном периоду фокусирати је изградња прве велетржнице у Србији што подразумева отварање нових радних места, озбиљну привредну инвестицију у Нови Сад, као и у инфраструктуру града. Осим тога изградња велетржнице би представљала велику подршку самосталним пољопривредним произвођачима да се изборе са конкуренцијом са којом су суочени и да пласирају своје производе не само на подручју Србије, већ и на друга тржишта у региону, а и шире.

Директор ЈКП "Тржница" Милош Тубић скренуо је пажњу на велику конкуренцију која се пре свега огледа у бројним  хипермаркетима у Новом Саду и позвао све суграђане да купују свежу и квалитетну робу из Србије, као и остале производе на новосадским пијацама.

Нови Сад, 17. октобар 2012. године