Читај ми

ДРУГО ВЕЧЕ ТАМБУРИЦА ФЕСТ-А

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић посетио је седми по реду светски тамбурашки фестивал ''Тамбурица фест 2014'', који се одржава од 26. до 28. јуна на Петроварадинској тврђави у Новом Саду.

- Поносни смо због чињенице да се најбољи светски тамбурашки фестивал „Тамбурица фест“ већ седми пут за редом одржава у Новом Саду, на Петроварадинској тврђави, окупљајући најбоље тамбурашке оркестре из земље и иностранства. Град Нови Сад на овај начин јасно показује спремност да афирмише и подстиче тамбурашку музику и традицију, као неодвојиви део културе и фолклора овог простора. Фестивал пружа јединствену прилику да се на једном месту нађу најбољи извођачи на тамбурици из земље и иностранства, што омогућава и различите видове сарадње и културне размене, која из године у годину достиже све виши ниво.Тамбурица фест је и битан сегмент богате културне и фестивалске понуде којом се Град Нови Сад кандидује за престижну титулу Европске престонице културе 2021. године - истако је Вања Вученовић.

Друго фестивалско вече на Петроварадинској тврђави, обележили су такмичарски део, надметањем шест оркестара, док је у ревијалном делу програма, наступио Звонко Богдан, са својим чувеним пратећим тамбурашким оркестром под руководством концерт мајстора, Милета Николића.

Посебна посластица за публику био је наступ врхунског тамбурашког оркестра из Хрватске, „Дијако“ из Ђакова, чији су чланови музицирање довели до савршенства па на задовољство љубитеља одабраних нота изводе не само тамбурашке стандарде и познате композиције, него и џез, рок и поп хитове.

Завршно вече, у суботу, 28. јуна, такође на главној фестивалској бини на Петроварадинској тврђави, протећи ће у одмеравању снага нових шест оркестара, после чега следи свечана церемонија проглашења победника, а затим целовечерњи концерт Цеце Ражнатовић која ће најпре наступити са тамбурашима из Суботице, саставом “Бисери”, а затим са својим оркестром.

Нови Сад, 27. јун 2014. године