Читај ми

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЦРВЕНОГ КРСТА СРБИЈЕ НА СВЕЧАНОСТИ У ДОМУ ВОЈСКЕ

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијела Костић, заједно је са представницима Црвеног крста Србије, Војводине и Новог Сада присуствовала  свечаној церемонији доделе медаља и Златних знакова Црвеног крста Србије. Том приликом, Златни знак Црвеног крста Србије, између осталих, уручен је и оцу Бранку Ћурчину, Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и Дому ученика средњих школа „Бранково коло”.

-Град Нови Сад деценијама уназад има одличну сарадњу са Градском организацијом Црвеног крста, негујући односе међусобног поверења и поштовања,  водећи се главним постулатима који чине суштину постојања Црвеног крста. То су хуманост, једнакост, непристрасност, јединство и универзалност.  У изазовним временима кроз историју, брига за човека за њих је увек била на првом месту. Подсетимо се само претходне три године када се читав свет борио против пандемије COVID-19 чланови и волонтери Црвеног крста Новог Сада су, по проглашењу ванредног стања, без двоумљења пружали помоћ својим најугроженијим суграђанима, пензионерима и оболелима рекла је Данијела Костић и нагласила да Град успешно реализује бројне програме  у сарадњи са организацијом Црвеног крста.

Она је такође истакла значај рада Народне кухиње која свакодневно дели куване оброке и прехрамбене пакете својим корисницима.

-Град сваке године обезбеђује новогодишње пакетиће за малишане из социјално угрожених породица и врши поделу пакета помоћи социјално угроженом становништу. Сваке године 50 деце из социјално угрожених породица одлази на летовање, а подржавамо и манифестацију „Сунчана јесен живота“. Честитам свим лауреатима на добијеним признањима за изузетно залагање и постигнуте резултате, домаћинима на организацији овог догађаја и желим им још много година успешног рада и постојања- нагласила је Данијела Костић.

Секретар Градске организације Црвеног крста др Драган Лазић је рекао да је данас седам златних и 15 сребрних знакова уручено поједнинцима и колективима који су дали свој изузетан допринос раду Црвеног крста у претходној години.

-На овај начин изражавамо велику захвалност за све оно што су учинили за рад Црвеног крста, који од почетка свог рада и оснивања настоји да све области свог деловања унапреди и умањи људску патњу- рекао је Драган Лазић.

Догађају су присуствовали и председник Црвеног крста Новог Сада пуковник Братољуб Бркљача и председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина. Током свечаности је приказан и кратак филм о раду Градске организације Црвеног крста, а након свечане доделе признања, у приземљу Дома војске постављена је изложба „Црвени крст Новог Сада кроз три века хуманости“.

Нови Сад, 21. март 2023. године