Читај ми

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ ШКОЛЕ У СПОРТСКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је свечаности поводом доделе признања најуспешнијим школама у спортским такмичењима коју организује Савез за школски спорт и олимпијско васпитање Града Новог Сада.

- Један од приоритета Управе за спорт и омладину Града Новог Сада је популаризација школског спорта. То је важно како би се створила база будућих шампиона из Новог Сада, допринело  здравом животу, али и враћању  правих вредности у друштво. Да неки будући шампиони буду препознати као хероји своје улице, школе или кварта зато што су направили подвиг на спортском терену. Због тога ће Град подржати све активности и манифестације из ове области - изјавио је члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар.

Додела признања најуспешнијим школама у спортским такмичењима се ове године организује по 13. пут. Савез за школски спорт Града Новог Сада сагледава резултате 36 основних и 22 средње школе. Рангира се сваки успех у школском спорту екипно и појединачно, на општинском, окружном, међуокружном и републичком нивоу што школама доноси одређени број бодова. Према овим критеријумима у  2012. години, у категорији основних школа најуспешнија је школа "Прва војвођанска бригада", на другом месту је школа "Јожеф Атила", а на трећем "Милош Црњански". У категорији средњих школа за најбољу проглашена је Гимназија "Јован Јовановић Змај", на другом месту је Средња медицинска школа "7. април", а трећепласирана је Средња школа "Светозар Милетић".

Нови Сад, 28. новембар 2012. године