Читај ми

ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА САВЕЗА ЗА СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈУ ИНВАЛИДА ГРАДА НОВОГ САДА

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је додели признања за постигнуте спортске резултате у 2012. години, које организује Савез за спорт и рекреацију инвалида Града Новог Сада.

- Ова скромна прослава носи снажну друштвену поруку коју треба да пошаљемо свима, а то је да се ангажовањем, трудом и вољом могу превазићи све препреке у животу.  Град мора да обрати пажњу на све своје становнике и да подржи оваква удружења која представљају социјални капитал и богатство за наш град - изјавио је члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар и честитао присутним спортистима на оствареним резултатима.

Борислава Перић Ранковић, која је освојила сребрну медаљу на Параолимпијским играма у Лондону истакла је да је подршка локалне самоуправе неопходна како би се прибавила средства за бављење спортом и одласке на светска такмичења. – Ова подршка представља за нас велики подстрек да дамо свој максимум и да дођемо до одличја, како би се Нови Сад поносио својим спортистима као што се ми поносимо градом у чије име наступамо – рекла је Борислава Перић Ранковић.

Сваке године поводом Међународног дана особа са инвалидитетом који се обележава 3. децембра, Савез за спорт и рекреацију инвалида Града Новог Сада организује бројна такмичења у свим спортским дисциплинама, а након тога и доделу признања за такмичаре који су освојили награде на покрајинском или државном нивоу. Овогодишњи добитници су тридесет и троје спортиста који су се такмичили у пливању, стоном тенису, пикаду, куглању, стрељаштву, куглању, риболову и шаху.

Нови Сад, 21. децембар 2012. године