Читај ми

ДОЧЕК ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Новосађани, као и многобројни гости из земље и иностранства који су најавили свој долазак у Нови Сад, имаће прилику да по четврти пут присуствују спектакуларном дочеку Нове године која се обележава према Јулијанском календару. Православна 2016. година биће дочекана у ноћи 13. јануара на централном градском тргу уз ексклузиван музички програм и до сада невиђени ватромет у поноћ, а богат музички програм биће настављен и у ноћи 14. јануара.

- Ова градска администрација је 2013. године, по први пут у новијој историји града, на Тргу слободе приредила разнолик музички програм уочи дочека Нове године по Јулијанском календару када смо се определили да извођачи буду из Новог Сада, а то су биле групе "Гарави сокак", "Амајлија", "Апсолутно романтично" и друге. Наредне године, одржали смо традицију и угостили истог датума певаче Жељка Јоксимовића и Наташу Беквалац, а те новогодишње ноћи Новосађане су забављали и Јелена Томашевић и Никола Роквић. Нови Сад добро памти прошлогодишњи наступ Светлане Цеце Ражнатовић која је певала за Православну нову годину пред око 60 000 људи окупљених испред Градске куће. Имајући у виду овај низ успешних наступа по којима Нови Сад постаје препознатљив као место доброг провода и безбедног окупљања уочи прославе Православне нове године, настављамо традицију и ове године доводимо у наш град велику музичку звезду, Горана Бреговића, чији наступ обећава много, судећи према најављеном броју туриста и заузетости смештајних капацитета у Новом Саду и околини. Новогодишњи програм ће почети 13. јануара у 21.00 час и то наступом ансамбла „Зоруле“. Затим ће се наступити група „Гарави сокак“, док нас петнаестак минута пре поноћи очекује Горан Бреговић са којим ћемо одбројавати последње секунде пред Нову 2016. годину уз спектакуларни ватромет – рекла је саветница градоначелника Нада Кобац и позвала грађане да у што већем броју дођу на Трг слободе у среду увече. Oна је нагласила да претходно најављен наступ Magnifica са војним оркестром “Станислав Бинички” неће бити одржан из техничких разлога.

Зa врeмe прoслaвe нa Tргу слoбoдe бићe aнгaжoвaнa рeдaрскa службa, а у кoнцeртни прoстoр нeћe бити дoзвoљeнo унoшeњe билo кoje врстe oружja, пирoтeхничких срeдстaвa и нaпитaкa. Tрифкoвићeв трг, као и улицe Њeгoшeвa, Mилoшa Хaџићa, Ђуре Јакшића, Свeтoзaрa Mилeтићa, Никoлajeвскa, Грчкoшкoлскa, Злaтнe грeдe, Грoздe Гajшин, Натошевићева, Никoлe Пaшићa, Moдeнe и Илиje Oгњaнoвићa бићe зaтвoрeнe зa сaoбрaћaj на дан дочека од 15 чaсoвa дo сутрa уjутрo у четири сaтa. Сeмaфoри у ширoj зoни цeнтрa у нoћним сaтимa рaдићe у рeжиму зa дaнe викeндa. У свим улицaмa ужeг цeнтрa грaдa зaбрaњуje сe улaзaк вoзилимa сa вaжeћим oдoбрeњeм, oсим за возила oргaнизaтoрa Maнифeстaциje, jaвно-кoмунaлних прeдузeћa и приoритeтних вoзилa. Пaркинг гaрaжa изa згрaдe СНП-a приврeмeнo ће бити зaтворена и кoришћена зa пoтрeбe пaркирaњa вoзилa oргaнизaтoрa и гoстиjу.

Нови Сад, 11. јануар 2016. године