Читај ми

ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА

Актив добровољних давалаца крви и хуманитараца Градске управе Града Новог Сада, у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада и Заводом за трансфузију крви Војводине организовао је пријем на којем су додељена признања за јубиларне даваоце крви. У име Града присутне је поздравила начелница Градске управе за здравство Мила Уверић-Радовић.

- Веома смо поносни на запослене у Градској управи који се редовно и добровољно одазивају акцијама давања крви и тако спашавају животе повређених и оболелих. Посебно је значајна акција коју организујемо почетком јула, јер је то време годишњих одмора када је потребно обезбедити редовно снабдевање Завода за трансфузију крви - изјавила је Мила Уверић-Радовић и додала - Поред давања крви чланови Актива дају тромбоците, многи од њих су потписали и донорске картице, а њихова хуманост нарочито је дошла до изражаја прошле године, приликом прикупљања помоћи за жртве из поплављених подручја.

Актив добровољних давалаца крви и хуманитараца Градске управе Града Новог Сада постоји осам година и има преко 200 чланова. Према речима председнице Актива Миње Цвијановић акције се сваке године организују у марту, јулу и новембру, а мушкарци дају крв и чешће, у Заводу за трансфузију крви. На традиционалном пријему у Градској кући захвалнице је примило 32 члана који су пет, 10, 20 или 35 пута дали крв.

Нови Сад, 3. април 2015. године