Читај ми

ДИСПЕЧЕРСКИ ЦЕНТАР ЗА ПРЕВОЗ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ ДОБИО ЈОШ ЈЕДНО ВОЗИЛО

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић у присуству чланице Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сање Стојановић, уручио је кључеве возила Fiat Punto Classic 1.2 Actual координатору Диспечерског центра за превоз особа са инвалидитетом и отежаним кретањем Александру Јовановићу. За набавку возила Град Нови Сад је преко ресорне управе обезбедио 686.280,00 динара.

- Искуство је показало да је оснивање Диспечерског центра за превоз особа са инвалидитетом било изузетно корисно. Обезбедили смо им још једно возило, и по речима корисника за сада тај број возила задовољава њихове потеребе, а у сталној смо комуникацији тако да ће Град и у будућности предвиђати средства за те сврхе. Све особе са инвалидитетом, односно отежаним кретањем, које имају проблема са превозом могу да користе услуге Диспечерског центра – истакао је градоначелник Павличић.

Координатор Диспечерског центра Александар Јовановић рекао је да та врста организованог превоза доприноси олакшавању свакодневног живота особа са инвалидитетом у смислу обављања свакодневних обавеза. Он је изразио задовољство развојним темпом Диспечерског центра и позвао приватни пословни сектор у Новом Саду да се укључи у рад центра како би услуга била још боља и ефикаснија.

Диспечерски центар за превоз особа са инвалидитетом са отежаним кретањем на територији Града Новог Сада, почео је да ради 1. јуна 2011. године. Сада располаже са четири возила, што ће омогућити превоз више корисника, првенствено деце са сметњама у развоју и младих са инвалидитетом, али и старих и запослених особа. Како је истакла проф. др Сања Стојановић, приликом прошле набавке возила акценат је био на задовољавању потреба особа која користе колица, а сада је набављено возило које ће моћи да користе лица са другим врстама инвалидитета. Она је рекла да различита Удружења особа са инвалидитетом располажу са још четири возила, а ове године за рад Диспечерског центра из буџета Града издвојено је 3 900 000 динара.

Нови Сад, 20. јун 2012. године