Читај ми

ДИРЕКТОР УНЕСКО ЦЕНТРА ЗА МИР У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за културу Вања Вученовић примили су у Градској кући, директора међународног УНЕСКО центра за мир и председника Федерације УНЕСКО мрежа Сједињених Америчких Држава Гија Џокена. Ги Џокен је пореклом из Камеруна, живи у Њујорку где се дуги низ година бори за мир и демократију, а у Новом Саду борави као гост Фестивала „Тесла Глобал Форум“. Пријему су присуствовали и представници Фестивала на челу са Александром Протићем.

-Задовољство нам је што можемо да угостимо господина Џокена, који је први пут, не само у Новом Саду него и у региону. Као директор међународног УНЕСКО центра за мир и председник Федерације УНЕСКО мрежа САД, директно је укључен не само у научне сфере, него и питања мира и демократије, те је ово идеална прилика да данас у разговору са њим разменимо искуства. Убеђен сам да ће „Тесла Глобал Форум“ постати традиционална манифестација – рекао је градоначелник Милош Вучевић подсећајући на то да је Нови Сад пре 78 година прогласио Николу Теслу за почасног грађанина чиме је показао да је одувек имао правилан став у погледу значаја Николе Тесле за нашу државу и читаву нацију.

Директор међународног УНЕСКО центра за мир Ги Џокен захвалио се градоначелнику на срдачном пријему и истакао да је Никола Тесла био изузетан научник, али пре свега велики хуманитарац.

-Свету је данас потребно више таквих људи који ће нас усмеравати на прави пут, а организатори фестивала увек ће имати моју безрезервну подршку како би порука коју заступају допрела до целог света – рекао је Ги Џокен.

На Фрушкој гори одржаће се мултимедијални интернационални фестивал „НИКОЛА ТЕСЛА –SECRET CONNECTION SUMMIT“, који се на потпуно нов и модеран начин бави научном, културном и цивилизацијском заоставштином великог изумитеља, проналазача и научника.

Нови Сад, 9. јул 2014. године