Читај ми

ДЕЦА ИЗ ОПШТИНЕ ШТРПЦЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

У организацији Града Новог Сада 32 деце из општине Штрпце са Косова и Метохије посетитла су Нови Сад. Деца узраста од 11 - 13 година бораве три дана код својих вршњака из Фудбалског клуба "Индекс". Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је сусрету ове деце са учесницима Спенсове лиге малих шампиона.

- Веома ми је драго што смо домаћини малим спортистима, који су по први пут изашли из своје општине. Потрудили смо се да им организујемо пуно различитих активности како би упознали наш град и искусили живот својих вршњака у Новом Саду, а према њиховим реакцијама видимо да су они највише уживали у дружењу - изјавио је Предраг Свилар и додао – Изузетно сам поносан начином на који су ова деца примљена од стране наших суграђана. Желим да се захвалим родитељима и деци из ФК „Индекс“, као и спортским клубовима који су се одазвали позиву на дружење и донели поклоне. Сигуран сам да ће наши гости то дуго памтити и надам се да ће овакви сусрети постати традиција.

Секретар Фудбалског клуба "Брезовица" из Штрпца Славиша Узунов се захвалио домаћинима и изразио наду да ће и деца из општине Штрпце бити у прилици да новосађанима узврате гостопринство како би се ово дружење наставило.

Након дружења у Великој сали Спенса одиграна је ревијална утакмица између млађих селекција Фудбалског клуба "Индекс" из Новог Сада и Фудбалског клуба "Брезовица" из Штрпца.

Нови Сад, 24. новембар 2012. године