Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА ИНТЕРНАЦИОНАЛНЕ ПОЛИЦИЈСКЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ ИЗ НОРВЕШКЕ У ПОСЕТИ ГРАДУ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић примио је делегацију Интернационалне полицијске асоцијације - ИПА из норвешке регије Агдер, који у нашем граду бораве у оквиру узвратне посете колегама у ИПА канцеларији у Новом Саду.

- Размена искустава је увек добродошла, нарочито у овој области. Надам се да ће сарадња у оквиру Интернационалне полицијске асоцијације, чији је и наша полиција члан, допринети побољшању безбедности у Новом Саду - изјавио је Борко Илић и додао - Драго ми је што ће наши полицијци имати прилику да стекну нова сазнања и да колегама из Европе пренесу своја искуства, а Град ће учинити све што може да та сарадња буде још плодотворнија.

Председник Интернационалне полицијске асоцијације регије Агдер Јан Кристиан Рангард се у име делегације захвалио на пријему и истакао да је ово прва посета делегације ИПА секцији Србије, и да са канцеларијом ИПА регије Нови Сад, која их је посетила пре две године намеравају да остваре чвршће везе и сарадњу.

Представници ИПА из Новог Сада и регије Агдер договорили су се да потпишу билатерални споразум о струковној полицијској сарадњи две ИПА регије, што би требало да допринесе и бољој сарадњи Полицијских управа Србије и Норвешке. Чланица ИПА регије  Нови Сад Зорица Ловре је нагласила да је сарадња у оквиру Интернационалне полицијске асоцијације веома корисна јер поред различитих едукација, такмичења и догађаја које ова асоцијација организује чланови имају прилику упознају колеге из других земаља.
- Веома је значајно да полицијски службеници успоставе и личне контакте, које користе и када су у полицијској служби. Нажалост криминал не познаје границе и међусобна повезаност може пуно да помогне у међународним истрагама - изјавила је Зорица Ловре.

Нови Сад, 12. септембар 2013. године