Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА ДЕПАРТМАНА ВАЛ Д'ОАЗ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Делегација Департмана Вал д'Оаз, која је у посети Привредној комори Војводине, посетила је данас и Градску кућу, а домаћини су били помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић, члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић и члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

Делегацију чине представници Развојне агенције Департмана Вал д'Оаз и компанија из различитих области као што су третман отпадних вода, безбедносни системи, али и из музичке, филмске индустрије и уметности. Иначе, Привредна комора Војводине и Привредна комора Версај Вал д'Оаз имају потписан споразум о сарадњи.

Представници Града изразили су задовољство због ове посете, посебно имајући у виду, да Нови Сад са градом Таверњи има потписан Споразум о сарадњи, највиши правни акт у Републици Србији који дефинише односе између локалних самоуправа  и градова у свету, као и то да ће са градовима истог Департмана, Ленгиен ле Бен и Сен ле ла Форе, потписати исти споразум када се за то стекну неопходни услови, пре свих епидемиолошки.

Званичници су током састанка оценили да постоје добри услови за поспешивање економске сарадње двају градова и регија, те да за то постоји обострана воља. Такође, оценили су и да је област културе једна од одличних платформи за унапређивање односа, посебно зато што Нови Сад ускоро постаје Европска престоница културе.

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић нагласио је да Нови Сад високо цени рад Француског института у Србији и да је у складу са тим недавно и на бољи начин решено питање њихових просторија у Новом Саду.

Он је рекао да Нови Сад много улаже у међународну сарадњу и да постоје многобројни пројекти који се на тај начин реализују. Образовање, култура, привреда и туризам све више се посматрају обједињено, што доноси бројне бенефите, и пружа могућност синергичног деловања на општу корист, оцењено је на састанку.

Нови Сад, 26. новембар 2021. године