Читај ми

ДЕЧИЈE ЕМОТИВНЕ ЧЕСТИТКЕ ЗА НАЈПОЖРТВОВАНИЈЕ ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић и директорка ПУ „Радосно детињство“ Маријана Попов предале су управници Клинике за инфективне болести КЦВ прoф. др Вeсни Tуркулoв новогодишње честитке које су направила деца из ПУ „Радосно детињство“.

Том приликом, чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић је објаснила да су малишани,  узраста од три до седам година, из свих вртића „Радосног детињства“ сачинили 97 емотивних порука у форми честитки, за све лекаре и медицинско особље који раде у црвеним ковид зонама.

- Ми одрасли људи верујемо да само велике речи и велика храброст могу зауставити опасност, а вирус корона, јесте највећа опасност с којом се савремени свет суoчава. Новогодишњим честиткама, упућеним лекарима који се боре за животе људи, деца су нам показала да и најмањи знак пажње искрене љубави и несебична доброта могу подстаћи свет да нађе снаге за победу у најтежим временима. Наши најмлађи су дисциплиновано носили маске, поштовали мере, били добри другови, и марљиви ђаци и ми им овом приликом исказујемo захвалност и поштовање- изјавила је Дина Вучинић и додала да ће следеће недеље бити предате и дечије честитке намењене лекарима који раде у ковид амбуланти Дома здравља.

Нови Сад, 25. децембар 2020. године