Читај ми

ДЕЦА ИЗ МОСКВЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић примио је децу и наставнике Школе  „НО 113“ из Москве који су у дошли у посету ученицима Основне школе „Душан Радовић“ у Новом Саду.

-Изузетна ми је част и задовољство да поздравим наше драге госте, ученике и наставнике који нам долазе из престонице пријатељске Руске Федерације. Наши основци такође посећују своје вршњаке у Москви за време пролећног распуста. Ове посете су изузетно значајне пре свега за размену искустава која доприносе унапређењу процеса наставе. Такође, ти сусрети служе и за упознавање са културом, историјом и за неговање традиционално добрих односа две земље и два народа- рекао је Александар Петровић и додао да Град Нови Сад има одличну сарадњу са многим руским градовима, а и побратим је са Нижњим Новгородом.

Директор Школе  „НО 113“ Давор Туба се у име делегације из Москве захвалио домаћину на гостопримству и срдачном пријему и том приликом изразио задовољство због посете Новом Саду.

-Пријатељство руске и српске деце и колега које је створено током боравка ученика у Новом Саду је драгоцено, а настојаћемо да га сачувамо и продубимо и да ове посете буду идеја водиља за повезивање и других руских и српских средина- истакао је Давор Туба.

Нови Сад, 10. октобар 2019. године