Читај ми

ДЕЦA ИЗ ЛАПЉЕГ СЕЛА У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примили су у Градској кући децу из Лапљег села, из Општине Грачаница, која су у посети Новом Саду.

Током четвородневне екскурзије, ученици осмог разреда Основне школе „Миладин Митић“ два дана су боравили у Новом Саду где су имали прилику да поред Петроварадинске тврђаве и бројних културних знаменитости обиђу и Сремске Карловце, а данас настављају пут ка Палићу где ће провести друга два дана екскурзије.

Члан Градског већа Владимир Стојковић истакао је да је у последње три године делегација Града Новог Сада често боравила на Косову и Метохији и да је увек била лепо дочекана и угошћена. Он је нагласио да је пре две године посетио Лапље село заједно са градоначелником Милошем Вучевићем и представницима ФК „Војводина“ који су том приликом потписали Повељу о братимљењу са ФК „Полет“. Потписивању Повеље о братимљењу претходила је пријатељска утакмица нajмлaђих сeлeкциjа тих клубова.

-Грaд Нoви Сaд је, ове године, пoвoдoм Дaнa oпштинe Грачаница дoбиo пoвeљу „Приjaтeљ Грaчaницe“ због свесрдне подршке и помоћи житељима те општине у најтежим тренуцима. Желим да се и ви у Новом Саду осећате као наши пријатељи, као у својој кући, и да после успешног завршетка како основне, тако и средње школе дођете у Нови Сад на студије – рекао је Владимир Стојковић.

Директор школе Љубиша Караџић захвалио се у име наставника и ученика представницима Града на пријему и на помоћи коју Нови Сад пружа српском становништву са Косова и Метохије, и додао да ће из Новог Сада сигурно понети лепе успомене са матурске екскурзије.

Нови Сад, 3. новембар 2015. године