Читај ми

ЧЛАН ГРАДСКОГ ВЕЋА ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ ПОСЕТИО ФУДБАЛСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин обишао је терен са вештачком травом на делу Спортског центра „Сајмиште“ који је дат на коришћење Фудбалском савезу Града Новог Сада и том приликом, са председником Савеза Новаком Кострешевићем разговарао о тренутним активностима, потребама и плановима за наредни период.

- Дошао сам у радну посету челницима најмасовније градске спортске организације и веома ми је драго што они овај део Спортског центра „Сајмиште“ добро одржавају и да имају жељу и намеру да га додатно унапреде. У терен са вештачком подлогом уложили смо око 350 хиљада евра, он је реализован једним делом захваљујући донацији коју је обезбедио Фудбалски савез, док је Град финансирао припремне радове. Такав терен, јединствени у Новом Саду много значи нашим клубовима, а поготово оним у нижим лигама који немају могућност да оду на припреме. Осим тога, добри услови представљају додатну мотивацију за бављење фудбалом што се види по присуству клубова свих нивоа и лига, као и школа фудбала на такмичењима. Сигуран сам да ће Фудбалски савез Града и убудуће добро управљати овим тереном и да ће испунити уговорну обавезу одржавања и унапређења терена, а Град Нови Сад ће наставити са редовним улагањима како би 10 хиљада играча из Савеза, од којих половину чине деца могли овде да тренирају и да се такмиче по светским стандардима и у условима које заслужују- изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Председник Фудбалског савеза Града Новог Сада Новак Кострешевић је објаснио да је потребно да се терен огради и осветли и да ће у наредном периоду бити реновиране свлачионице. Он се захвалио градоначелнику Милошу Вучевићу и члану Градског већа за спорт и омладину Огњену Цвјетићанину на помоћи која је клубовима Савеза много значила у прошлој години.

- Без те помоћи не бисмо привели крају првенство јесенас. Сада нас чека пролетњи део првенства, провешћемо га у ферплеј и спортској игри и сигуран сам да ће победити онај који буде најбољи - рекао је Кострешевић.

Нови Сад, 5. фебруар 2021. године