Читај ми

ЧЕТВРТА ЕВРОПСКА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОСВЕЋЕНА МАЊИНСКИМ И ЛОКАЛНИМ МЕДИЈИМА

У сусрет четвртој Европској конференцији посвећеној мањинским и локалним медијима, члан Градског већа за културу Далибор Рожић састао се са председницом медијске агенције ''Херор Медиа Понт'' Наташом Херор. Она је том приликом нагласила да ће видео материјал Конференције, снимљен у Културној станици ''Свилара'', премијерно бити емитован 26. и 27. новембра. Како се могло чути на састанку, четврта Конференција је девети догађај у низу те комуникационе платформе и биће сагледана кроз главну тему ''Будућност и комуникација''.

- Веома је важно да и у овим изазовним временима пронађемо начин да одржимо континуитет догађаја који се баве комуникацијом, мањинским и локалним медијима. Град подржава ову конференцију јер подразумева важну улогу медија у креирању друштвених промена, односно препознаје њихов потенцијал приликом афирмације и промоције хуманистичких вредности и свему што се на њима темељи. Ми смо мултинационална средина, а мултикултуралност је принцип који негујемо од давнина, тако да посебно уважавамо овакве програме. Драго ми је што и ове године Конефернција окупља поред наших и стручњаке из Европе, а то ће допринети свеобухватном сагледавању проблематике и унапређивању стања у тој области – истакао је Далибор Рожић.

Према речима Наташе Херор, савремене копродукције различитих медијских формата ће такође бити представљене као резултат претходних догађаја, као и научно виђење тренутног стања остваривања мањинских права путем медија.

- Једна од тема ће бити и верски медији, чији рад и допринос мањинским заједницама желимо да елаборирамо на овогодишњем догађају. Из угла медијске струке, ове године ће фокус бити на ТВ и радијској продукцији, подкасту и стримингу. Формат догађаја је видео продукција која ће бити доступна на YouTube каналу Херор Медиа Понт, сајту mediapont.org и на ФБ страници Медиа понт, а садржај је на енглеском и српском језику
– нагласила је Наташа Херор.

Организатори Конференције су Херор Медиа Понт, Мађар со, Storyteller, Хрватска ријеч, Центар за развој мањинских и локалних медија, Асоцијација медија у сарадњи са организацијама FUEN и ECMI, уз подршку MIDAS-a. Покровитељи догађаја су Министарство културе и информисања, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Покрајински секретаријат за образовање, управу, прописе и националне заједнице, Управа за културу Града Новог Сада и Фондација ''Нови Сад-ЕПК 2022''.

Нови Сад, 24. новембар 2020. године