Читај ми

ЧЕСТИТКЕ НАГРАЂЕНИМ УЧЕНИЦИМА

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић примио је ученике и наставнике Основне школе "Ђура Јакшић" из Каћа који су остварили добре резултате на међународним и домаћим школским такмичењима.

- Резултати које сте остварили на престижним такмичењима сведоче о великом труду вас, ваших ментора и директора, као и о тежњи да уз озбиљну припрему постигнете запажена прва места и стекнете златна одличја презентујући своје место и своју земљу. У тешким временима каква су данас, веома је важно да ученици преданим радом помажу у успостављању чврстог система вредности. – рекао је том приликом члан Градског већа за образовање Милан Ђукић.

Ученик 8. разреда ОШ Ђура Јакшић Марко Радукин, добио је признање Златни Архимед на Међународном сајму проналазаштва и приватне својине у Москви у априлу 2009. године, за изум у области роботике. Тепић Зорана је на Тесла фесту у Врању освојила Златну плакету за филм Ковиљски рит који се бави еколошким темама, а Мирјана Вујаковић је прошле године заузела 1. место на Републичком такмичењу из Техничког образовања у Нишу.

Директор школе "Ђура Јакшић" у Каћу Миле Будимир нагласио је да су постигнути успеси ученика велики подстицај за наставнике и да ће пракса вредног рада који доноси добре резултате бити настављена.

Нови Сад, 26. октобар 2009. године