Читај ми

БУКОВАЦ РАДОВИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је радове који се тичу улагања у саобраћајнице, као и у дечја и спортска игралишта у насељу Буковац. Радови који су реализовани или чија је реализација у току у том насељу односе се на комплетно пресвлачење путева асфалтом и поправку путева туцаником у неколико улица, а очишћене су и две велике депоније. Такође, у Буковцу се замењују и поправљају спортски реквизити за дечја игралишта на четири локације.

- Циљ нам је да се равномерно развијају сви делови града, тако да смо у претходном периоду у Буковац уложили око 20 милиона динара за радове на инфраструктурном уређењу овог приградског насеља. Након обимних путарских радова виде се побољшања, тако да су сада улице пресвучене асфалтом или прекривене туцаником, а најмлађи становници Буковца ће имати прилику да се играју и рекреирају на обновљеним игралиштима. – рекао је градоначелник и додао да ће се радови на новим локацијама у Буковцу наставити и на пролеће, кад временски услови то дозволе.

Путарски радови у Буковцу подразумевају комплетно пресвлачење улица асфалтом, а то су овог пута Улица Краља Петра I, Карађорђева улица, Видовданска улица, Улица Партизански пут, као и поправку путева туцаником на следећим локацијама - Везирац, Подвезирац, Буковачки до и Буковачки плато. Такође, у Буковцу су завршене или су у току поправке спортских реквизита за дечја игралишта на Стадиону и помоћном терену, затим у Видовданској улици (двориште Библиотеке), у Улици Партизански пут и код ОШ „22. август“.

Нови Сад, 8. новембар 2011. године