Читај ми

БРАЊЕНА ПОДРУЧЈА НОВОГ САДА БЕЗБЕДНА ОД ПОПЛАВА

Имајући у виду чињеницу да надлежне службе најављују долазак најјачег таласа Дунава чији врх се очекује у недељу или понедељак, градоначелник Новог Сада Игор Павличић данас je бродом Војске Србије обишао неколико кључних тачака на Дунаву.

Том приликом надлежни за предузимање мера заштите од поплава – почев од војске и полиције до представника институција и предузећа известили су градоначелника о актуелном стању.

- Град је добро брањен и надзиђивање кеја је велика ствар коју смо урадили да би смо се заштитили и од највиших стогодишњих вода. Подручја испод насипа су плавна и сви који су ту градили куће сносе одговорност за то. Најважније је да ће Нови Сад безбедно дочекати највиши водостај- нагласио је градоначелник и додао да је град предузео мере да и проблем са канализацијом у условима високих вода у Сремској Каменици буде решен.

- Екипе задужене за одбрану од поплава су 24 сата на терену и брањена подручја су сигурна иако ће врх таласа који иде ка Новом Саду премашити очекивану висину. Према најновијим проценама Републичког хидрометеоролошког завода висина врха биће 660 цм – рекао је руководилац одбране од поплава ЈВП Воде Војводине
Мирко Галоња.

Подсећамо, у пролеће 2006. на водомеру код Бездана измерено је 736, а код Новог Сада 745 центиметара.

Нови Сад, 11. јун, 2010. године