Читај ми

БОРБА ПРОТИВ НАРКОМАНИЈЕ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић подржала је акцију STAND UP Нови Сад - улица по улица, кварт по кварт која је, у организацији центра за превенцију наркоманије Емпрона, одржана на Штранду.

Званични промотери акције, чији је циљ да укаже младима на различите садржаје и моделе комуникације као најбоље начине превенције и борбе против болести зависности, били су успешни Новосађани, тако да су најмлађи имали су прилику да учествују у сликарској радионици Данила Вуксановића, да заиграју одбојку са Андријом Герићем али и да одсвирају своје прве акорде на сцени уз помоћ чланова бенда Тетрапанк.

'Уместо ауторитативним порукама и последицама узимања психоактивних супстанци акција STAND UP НОВИ САД, бави се узроцима који младе људе доводе на границу наркоманије. Циљ је да се кроз вршњачку помоћ у разумевању окружења, друштвених и животних околности, отворе путеви алтернативним решењима која нуде другачије садржаје' истичу у Емпрони.

Акција STAND UP Нови Сад, део је кампање Контраминирамо, чија је реализација започета током трајања фестивала EXIT. Иначе, центар за превенцију наркоманије Емпрона је омладинска организација која од 2001. године ради у оквиру Градског одбора за превенцију зависности.

Нови Сад, 10. август 2009. године