Читај ми

БИЦИКЛИСТИ ОДНЕЛИ ПОВЕЉУ О БРАТИМЉЕЊУ

Заменик градоначелника Новог Сада др Саша Игић испратио је чланове Друштва за спорт и рекреацију слепих и слабовидих „Луј Брај“ и Бициклистичког клуба „Нови Сад“ на пут у побратимски град Печуј. Екипа која је отпутовала у Печуј састоји се од једног тандем и два соло бицикла, који би требало да савладју деоницу од око 185 километара у једном правцу. Бициклисти су однели поздравно писмо градоначелника Игора Павличића, а из Печуја ће донети Повељу о братимљењу, чиме ће чин братимљења бити окончан.

- Град Нови Сад поздравља иницијативу да се овај несвакидашњи начин допринесе процесу сарадње између Новог Сада и Печуја. Развијање добрих међународних односа од великог је значаја за Нови Сад, а ова акција ће сигурно допринети још бољим односима између два побратимска града. С друге стране, тај храбар подухват скренуће пажњу јавности на пара- бициклизам и значај укључивања особа са инвалидитетом у друштвене и спортске активности. – изјавио је заменик градоначелника Игић и пожелео срећан пут бициклистима.

Нови Сад ће наставити интензивно да ради на побољшању услова за живот особа са инвалидитетом, као и да град прилагоди њиховим потребама, а пример тандем возача, Марка Мирковића који је слепо слице, требало би да следе и остала лица са инвалидитетом. Акција је добила подршку од Градске управе за спорт и омладину која ће и у будућности наставити на подржава сличне иницијативе.

Нови Сад, 28. септембар 2009. године