Читај ми

„БИТЕФ“ У НОВОМ САДУ

 

Чланица Градског већа за културу Миланка Бркић присуствовала је конференцији за новинаре поводом гостовања чешке представе „Еуропеана“ у оквиру програма „47Битеф13 у Новом Саду“ и гостовања новосадске представе „Галеб“ у Београду.

-Ово је седми пут да Градска управа за културу суфинансира програм „Битеф у Новом Саду“.  морам да истакнем велико задовољство због тога што смо успели да издвојимо 500. 000,00 динара, колико је фестивал и тражио од Града, али истовремено морам да испољим и једну врсту жаљења, јер је у питању исти износ као и прошле године. Ова чињеница говори о томе да још увек нисмо направили искорак у развоју сарадње на програму „Битеф у Новом Саду“, али се надам да ћемо то урадити приликом организовања наредне манифестације – рекла је чланица Градског већа за културу Миланка Бркић.

Управник Српског народног позоришта Александар Милосављевић је рекао да идеја да се сваке године део Битефовог програма изведе у Новом Саду уврштава наш град у домаћине једног од највећих и најзначајнијих фестивала у земљи и то захваљујући подршци Градске управе за културу и Владе АП Војводине.

У оквиру програма „47Битеф13 у Новом Саду“ чешка представе „Еуропеана“ биће изведена 24. септембра са почетком у у 20 часова у Српском народном позоришту на сцени Пера Добриновић.  За главни програм Битефа одабране су две представе из Новог Сада - „Галеб“ у режији  Томија Јанежича Српског народног позоришта и представа у „Убити Зорана Ђинђића“ Студентског културног центра Новог Сада у режији Златка Паковића. У продукцији Пер. Арт – програм „Уметност и инклузија“ биће изведена представа “Празан глас” на Камерној сцени Српског народног позоришта у суботу 21. септембра с почетком у 17 часова.

Нови Сад, 18. септембар 2013. године