Читај ми

БЕСПЛАТНЕ КАБИНЕ НА ШТРАНДУ ЗА УДРУЖЕЊА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор ЈКП „Градско зеленило“ Александар Богдановић присуствовали су конференцији за новинаре у Градској кући, и том приликом  најавили почетак 104. купалишне сезоне на новосадској плажи „Штранд“. Ове године је, по први пут, 14 кабина бесплатно уступљено на коришћење удружењима особа са инвалидитетом, док је ранијих година и њима наплаћивана пуна цена издавања.

- Бесплатно уступање 14 кабина на коришћење удружењима особа са инвалидитетом је одлична одлука руководства ЈКП „Градско зеленило“. То је само наставак одговорне политике везане за градско купалиште „Штранд“. ЈКП „Градско зеленило“ је, поред својих финансијских проблема, прошле године кроз акцију Хуманитарног понедељка и низом других акција показало своју друштвену одговорност и бригу за она удружења и појединце којима је подршка неопходна. Надам се да ће и друга јавна и јавно-комунална предузећа показати своју солидарност. И ове године биће организоване хуманитарне акције као и манифестације које представљају традицију „Штранда“ и Новог Сада, а програм ће бити обогаћен и новим садржајима. Чека нас и други низ мера кроз Управу за социјалну политику које се тичу финансирања удружења у прва три месеца године до почетка реализације конкурсом предвиђених активности,  и Град ће све учинити да и тај проблем реши. Неприхватљиво је и неразумљиво да административне баријере буду препрека за помоћ – рекао је градоначелник Вучевић захваливши се представницима удружења особа са инвалидитетом и ЈКП „Градско зеленило“.

Директор ЈКП „Градско зеленило“ Александар Богдановић рекао је да су сва удружења која су се јавила овом предузећу наишла на разумевање и добила бесплатне кабине и улазнице за „Штранд“. Како је рекао, ово је само мали гест који ће члановима удружења бар мало унапредити квалитет њиховог живота.

Представници Удружења особа са инвалидитетом захвалили су се градоначелнику Милошу Вучевићу и „Градском зеленилу“ на овом гесту и похвалили досадашњу добру сарадњу са представницима Града.

Нова купалишна сезона почиње 1. маја, а трајаће до 30. септембра. Грађанима је укупно издато 807 кабина, од тога 30 новим закупцима, а све остале старим закупцима и удружењима особа са инвалидитетом. Уговори са закупцима су склопљени на пет година, плаћање је годишње, а закупци ће кабине моћи да користе током целе године. Цене улазница за „Штранд“ остале су непромењене.

Нови Сад, 24. април 2015. године