Читај ми

АНСАМБЛ „ВИЛА“ ПОСТИГAO ВЕЛИКИ УСПЕХ НА 13. МОСКОВСКОМ МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ СЛОВЕНСКЕ МУЗИКЕ

Поводом великог успеха који су постигли на 13. Московском међународном фестивалу словенске музике, члан Градског већа за културу Далибор Рожић примио је младе уметнике ансамбла „Вила“ СКУД „Железничар“.

Наиме, солиста, млади кларинетиста, Славен Балаћ је, на престижном фестивалу са преко 3000 учесника, освојио лауреата 1. степена и гран при као најбољи инструменталиста. Тамбурашки оркестар „Вила“ је награђен лауреатом 3. степена, а солистима на тамбури Сандри Јанковић, Александру Вишићу, Владимиру Тоту и Зорану Јанковићу такође су припала признања, два лауреата другог и један трећег степена.

- Успех младих уметника може само да служи на понос Граду Новом Саду-Европској престоници културе и Омладинској престоници Европе. Изванредан резултат ансамбла „Вила“ је за сваку похвалу и само је још један од доказа да је наш Град заиста Српска Атина. Посвећеност, тимски рад и љубав према уметности увек буду награђени и препознати, и честитам члановима и руководству Ансамбла на овако важним наградама – истакао је Далибор Рожић.

Директор СКУД „Железничар“ Милорад Лонић захвалио се Граду Новом Саду на пруженој подршци, без које, како је рекао, не би били у прилици да на тако квалитетан начин раде и постижу заслужене успехе.

- Драго нам је што смо на међународној манифестацији у великој конкуренцији успели да покажемо врхунско умеће, и да и себе, свој град и државу представимо у најбољем светлу – нагласио је Милорад Лонић.

Фолклорни ансамбл „Вила“ поред извођачког има и младе ансамбле – припремни састав, дечји извођачки ансамбл, млађи дечји састав, као и школицу фолклора. Програм Ансамбла базиран је на српској народној традицији - народним играма, песмама и обичајима и материјалној култури из свих крајева у којима живи српски народ, а у програм су такође укључене игре и других народа који живе у Србији.

Нови Сад, 16. јун 2017. године