Читај ми

АМБАСАДОРКА ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ ПОСЕТИЛА НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се у Градској кући са амбасадорком Велике Британије у Србији Њ.Е. Шан Меклауд. Званичници су разговарали о могућностима даљег развијања добрих односа посебно у областима културе, образовања и привреде.

Вучевић је рекао да Нови Сад и Норич, као градови побратими, добро сарађују већ деценијама, те да су и Питер и покојна Дајана Бекли, као почасни грађани, много допринели јачању њихових веза.

Амбасадорка Меклауд захвалила се на срдачном пријему и честитала градоначелнику на престижним европским титулама које је освојио Нови Сад. Саговорници су се сложили да је међународна сарадња веома важна и да пројекти који се одвијају на локалном нивоу повољно утичу на њену конкретизацију.

Током састанка поменут је и фестивал Егзит који традиционално привлачи велики број гостију из Велике Британије, и речено је да су такве манифестације од значаја за повезивање људи.

Амбасадорка Шан Меклауд рекла је да ће предано радити на јачању британско-српских односа, а на састанку је закључено да постоји велики простор за разноврсну сарадњу.

Нови Сад, 29. новембар 2019. године