Читај ми

АМБАСАДОР УКРАЈИНЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући амбасадора Украјине у Републици Србији Њ.Е. Олександра Александровича.

Они су разговарали о пријатељству Украјине и Србије и два братска словенска народа, као и о значају његовог продубљивања на локалном нивоу. Нагласили су да је много области у којима Амбасада и Град могу сарађивати, првенствено на пољу културе, а у складу са тренутном ситуацијом у свету који се суочава са пандемијом.

Саговорници су се осврнули на досадашњу сарадњу Новог Сада са градом Лaвов, која је дуга више од две деценије, а која ће бити крунисана подизањем споменика у Новом Саду украјинском песнику, сликару и борцу за слободу словенских народа Тарасу Шевченку. Биста је поклон Града Лaвова грађанима Новог Сада и рад је познатог украјинског скулптора, а биће постављена до краја године.

Амбасадор Олександар Александрович је исказао задовољство због продубљивања сарадње,  и подсетио да украјински Лaвов има две улице чији називи упућују на традицију неговања добрих односа две земље, а то су Српска улица и Улица Вука Караџића.

Нови Сад, 28. октобар 2020. године