Читај ми

АМБАСАДОР СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији Њ. Е. Кајлом Скaтом приликом његове друге званичне посете Новом Саду.

- Имамо редовну комуникацију са амбасадом САД, и добро је за Нови Сад што Њ. Е. Кајл Скaт већ други пут долази у кратком временском периоду. Доминантна тема о којој смо разговарали на састанку биле су инвестиције и отварање нових радних места, и детаљно сам информисао амбасадора о инвестицији компаније ''Lear''. Такође разговарали смо о доброј сарадњи у области културе која се реализује путем Америчког кутка, али и о тренутној ситуацији када је реч о кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године и Омладинску престоницу Европе 2019. године – изјавио је градоначелник Милош Вучевић и нагласио да је част бити домаћин искреним пријатељима Града Новог Сада.

Како се могло чути од амбасадора, он је већ много пута приватно долазио у Нови Сад јер му се много допада, и оценио је да наш град заслужује да буде Европска престоница културе због свог специфичног духа. Амбасадор је рекао да ће данас уручити награду Америчком кутку као једном од најактивнијих америчких културних центара у свету.

- Ја ћу такође посетити компанију ''Clover Serbia'' која запошљава преко 600 радника, а потом и ''Lear'' који континуирано расте. Даћу све од себе да анимириам америчке компаније да посете Нови Сад и увиде какве све могућности имају, јер Нови Сад располаже квалитетним и високообразованим кадром - закључио је Скат и изразио уверење да ће се добра сарадња са Новим Садом наставити.

Нови Сад, 12. септембар 2016. године