Читај ми

АМБАСАДОР КИПРА ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и амбасадор Кипра у Србији Њ.Е. Андреас Фотиу састали су се данас у Градској кући.

Градоначелник Ђурић му је пожелео добродошлицу истакавши да су блиски билатерални односи Србије и Кипра, плодно тле за успостављање сарадње међу градовима две земље. Он је рекао да је Нови Сад у протеклој деценији забележио интензиван развој на свим пољима, што је допринело доласку страних инвеститора и отварању нових радних места, наглашавајући да су кипарске компаније и привредници добродошли да на територији града прошире своје пословање.

Амбасадор Фотиу је навео да је Амбасада Кипра отворена за сарадњу и назначио да је поље образовања, односно размена на нивоу школа и универзитета, од великог значаја и једна од најважнијих спона међу две земље.

У циљу успостављања блискијих односа два народа, градоначелник је навео културну размену као веома значајну, предложивши амбасадору учешће уметника са Кипра на „Нови Сад филм фестивалу“ који ће се по други пут одржати у септембру ове године, а у погледу привредне сарадње, апострофирао је могућност учешћа привредника на Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду који се одржава сваког маја.

Градоначелник и амбасадор су се сагласили да ће у правцу развоја пријатељства, размотрити успостављање блискијих односа међу локалним самоуправама Кипра и Града Новог Сада, као и да се радују озваничавању такве сарадње у будућности.

Нови Сад, 10. април 2024. године