Читај ми

АМБАСАДОР КАНАДЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Свечаној сaли Градске куће амбасадора Канаде у Србији Њ.Е. Филипа Пенингтона.

Градоначелник Вучевић му је том приликом пожелео срдачну добродошлицу и изразио наду да ће новопостављеном амбасадору Канаде у Србији мандат протећи успешно и да ће односи двеју земаља постати још блискији. Амбасадор Канаде у Србији Њ.Е. Филип Пенингтон се захвалио градоначелнику на пријему и истакао да је ово његова прва званична посета Граду Новом Саду.

Током разговора о Новом Саду, његовим карактеристикама и потенцијалима, градоначелник је посебно нагласио да је Нови Сад мултиетничка и мултиконфесионална средина, која вековима негује суживот многобројних нација. Потом су истакнути велики потенцијали који красе град, а првенствено IT сектор који предњачи у развијености и за који се све више интересују страни инвеститори.

Амбасадор је истакао значај међународне промоције пољопривреде на Новосадском сајму, као и да је сарадња у тој области подржана бројним споразумима на нивоу држава.

Саговорници су се током састанка сложили да постоје снажне пријатељске везе између Канаде и Србије, а да је циљ је да се успоставе још блискији и формалнији односи на разним нивоима.

Нови Сад, 9. април 2015. године