Читај ми

АМБАСАДОР ИТАЛИЈЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Милош Вучевић састао се са амбасадором Италије Њ. Е. Луком Горијем у Градској кући у Новом Саду. Градоначелник Вучевић захвалио се амбасадору на првој званичној посети од како је именован, изразивши уверење да ће досадашња добра сарадња бити настављена.

Саговорници су оценили да су односи између Србије и Италије на високом нивоу, те да Италија континуирано подржава Србију у процесу евроинтеграција. Вучевић је рекао да је Нови Сад увек био Европа у малом, као мултинационална средина која уважава различитости, а посебно у овој години, када је Европска престоница културе. Он је нагласио да је културни живот у граду веома динамичан са великим међународним учешћем, што ће, како је закључио сигурно допринети напретку Новог Сада. Такође градоначелник је рекао да Нови Сад иначе много полаже на међуградску сарадњу, те да има градове пријатеље из целог света, а да је први споразум о братимљењу потписао са италијанским градом, односно са Моденом.

Амбасадор Лука Гори је честитао Новом Саду на престижној европској титули у области културе казавши да културна размена у многоме доприноси стабилности и квалитету билатералних односа. Вучевић и Гори сагласили су се да је добра економска сарадња у региону услов општег напретка и да ју је неопходно подржати на све расположиве начине.

Градоначелник Новог Сада изразио је задовољство што је Италија међу водећим страним инвеститорима у Србији и истакао да је приоритетно деловање Новог Сада управо у области стварања услова за привлачење инвестиција, како страних тако и домаћих.

Амбасадор ће данас, током посете Новом Саду, присуствовати и отварању изложбе "Басанова Годишња доба из Римске Галерије Боргезе" у Музеју Града Новог Сада.

 

Нови Сад, 6. септембар 2022. године