Читај ми

АМБАСАДОР ИТАЛИЈЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo je у Свечаној сали Градске куће амбасадора Италије у Републици Србији Њ.Е. господина Ђузепеа Манца. Градоначелник Вучевић је том приликом амбасадору Италије пожелео добродошлицу и изразио задовољство његовом посетом, а амбасадор се захвалио на срдачном пријему и нагласио да су међународни контакти од великог значаја за јачање развојних потенцијала града.

Градоначелник и амбасадор Италије су се у разговору сложили да је привлачење нових инвестиција главни услов за побољшавање економских прилика, односно животног стандарда грађана, а да је управо на том пољу могућа сарадња градова Италије са Новим Садом. Амбасадор је том приликом истакао учешће италијанских компанија на следећем Пољопривредном сајму у Новом Саду у мају 2014. године, што ће додатно ојачати узајамну сарадњу на привредном нивоу.

Градоначелник је изразио спремност за наставак и интензивирање сарадње са Републиком Италијом кроз споразуме и пројекте у наредном периоду, а као један од најважнијих градоначелник је нагласио реализацију инвестиције италијанске компаније К314 која је одлучила да њена прва инвестициона локација ван Италије буде управо Нови Сад, јер је у њему пронашла одговарајућег партнера и потребну инфраструктуру за производњу и монтирање електронских плоча и електронских склопова.

Амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо изјавио је да Србија, као и Град Нови Сад за италијанске привреднике представљају поуздане партнере и базу погодну за наступање ка другим тржиштима и изразио задовољство што и на пољу образовања и науке постоји успешна кооперација две земље која се све више продубљује.

Нови Сад, 6. новембар 2013. године