Читај ми

АКТУЕЛНИ РАДОВИ НА ОДРЖАВАЊУ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ -ОКТОБАР МЕСЕЦ-

Захваљујући повољним временским условима, и током октобра месеца одвијају се интензивни радови на одржавању саобраћајних површина, што је потврда континуираног улагања средстава и активног ангажовања на унапређењу и заштити путне инфраструктуре на територији Града Новог Сада. Приликом одређивања приоритета, односно дефинисања улица у којима је због изразитог оштећења неопходно ургентно извршити поправку коловоза, остварује се тесна сарадња са месним заједницама.

Ефикасним радом у оквиру редовног одржавања путне инфраструктуре, током октобра месеца успешно је изведенa поправка коловоза асфалтом у више градских улица: Саве Јосића, Ибарска, Шумска, Мирона Ђорђевића, Луке Дотлића, Јелисавете Начић Привредникова, Професора др Милисава Драгосављевића, Стефана Дечанског, Јегричка, Дечанска, Дрварска, Банијска, Кочи Ивана, Карас Пала, Нова 67, Новој 31, Бајчи Жилинског.

У току су радови у Подунавској, а за наредни период планирано је да се приступи поправци коловоза и у улицама Стефана Првовенчаног, Лединачка, Приштинска, Косте Шокице, Ђорђа Зличића, Станка Пауновића.

Рехабилитација коловоза извршена је и на фреквентним саобраћајницама које су део мреже државних путева – Булевар кнеза Милоша и Темерински пут, док се радови тренутно изводе на Руменачком путу.

Активно се ради и у Петроварадину. Поправка коловоза асфалтом изведена је у Округићевој улици, а у наредним данима радови ће бити реализовани и у Улици Томислава Матасића.

С обзиром на то да Град настоји да се обезбеди једнак квалитет живота и задовоље потребе свих суграђана, редовно одржавање саобраћајница спроводи се и у приградским насељима.

У Ветернику су нови асфалтни коловоз добиле улице Васе Ешкићевића, Стефана Првовенчаног, Церска, Нова 59 и Данила Лазовића, док су радови до краја месеца предвиђени  у улицама Гиге Гершића и Васе Јагазовића.
 
У Бегечу је асфалтирана улица Светозара Марковића, а у Сремској Каменици Трешњина, Љубичица, Љиљана, Нова 5, Параговски видиковац. У овом насељу радови ће уследити и у улицама Дудова, Улица 5, Језерска и Пландиште.

Путарска механизација ангажована је и у Лединцима. Радови се тренутно изводе у Фрушкогорској и Улици Вука Караџића, а планирано је да се поправка коловоза изврши у још неколико улица у овом насељу (Хоповска, Јована Дучића, Ђурђевданска, Златана Петровића).

Захваљујући радовима на поправци путне инфраструктуре, бољи и безбеднији услови за одвијање саобраћаја омогућени су у шест улица у насељу Руменка  - Нова 1, Нова 2, Нова 9, Нова 13, Новосадска, Партизанска. 

Поред поправке коловоза асфалтом, континуирано се изводе и радови на санацији постојећих туцаничких коловоза на више локалитета на територији Града Новог Сада, као и радови на одржавању пешачких и бициклистичких стаза.

Нови Сад, 31. октобар 2023. године