Читај ми

АКЦИЈА УКЛАЊАЊА ОПАСНИХ ЛЕДЕНИЦА

Штаб за ванредне ситуације Града Новог Сада још једном позива све грађане да превентивно делују и уклоне леденице са кровова кућа и зграда, које могу да падну и директно угрожавају безбедност пролазника.

- Молимо грађане да, уколико су у могућности уклоне леденице са својих кровова, тераса и балкона. Тамо где постоји опасност од пада леденица, а грађани и Скупштине станара не могу да их уклоне самостално, треба да обавесте Комуналну инспекцију. Такође молимо грађане да уколико примете опасне леденице на другим објектима о томе обавесте Комуналну инспекцију како би та служба што пре одреаговала – истакла је ПР градоначелника Новог Сада Нада Кобац.

Предузећа, установе, друга правна лица и предузетници, дужни су да уклањају снег и лед са тротоара, прилазних путева и стаза које користе испред пословних објеката и да их, у случају поледице, посипају одговарајућим материјалом од коловоза до објекта у коме се пословни простор налази, као и да уклањају снег и лед са крова објекта ако представљају опасност за пролазнике и сам објекат.

Када није могуће уклањање снега и леда са кровова зграда, грађани су дужни да благовремено поставе одговарајуће ознаке упозорења о опасности од обрушавања снега и леда са кровова, као и одговарајуће запреке ради обилажења угрожених делова на тротоару.

Нови Сад, 12. децембар 2012. године