Читај ми

80 ГОДИНА ВАТЕРПОЛО КЛУБА „ВОЈВОДИНА“

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовао је Свечаној академији у Амфитеатру СПЦ „Војводина“ којом је Ватерполо клуб „Војводина“ започео програм обележавања великог јубилеја – 80 година постојања и рада клуба. Том приликом, челници клуба подсетили су присутне на развој клуба и на успехе који су остварени у последњих осам деценија, а заслужним сарадницима додељена су признања.

-Ватерполо је спорт који нам је увек доносио велико задовољство, а „Војводина“ клуб који је изнедрио изузетне играче свакако доприноси успеху тог спорта. Квалитетним радом у свим селекцијама, али и школом која је једна од најбољих у региону и која већ сада ствара неке будуће шампионе, овај клуб свакако заслужује пажњу и подршку Града Новог Сада – изјавио је Предраг Свилар.

„Војводина“ је најстарији клуб у савезном рангу. У протеклих 80 година кроз клуб је прошло више од 10.000 чланова, 22 председника, 14 првих тренера, а шест репрезентативаца који су поникли у Новом Саду је освајало сватско и европско злато, као и један тренер. Сваке године одигра се преко 100 утакмица у свим селекцијама.

Након Свечане академије, одиграна је утакмица Светске лиге између репрезентација Србије и Шпаније у којој је селекција Србије победила Шпанију резултатом 13:12.

Нови Сад, 18. новембар 2015. године