Читај ми

20 КЛИМА УРЕЂАЈА ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ „РАДОСНО ДЕТИЊСТВО“

Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић посетила је вртић „Новосађанче“ и том приликом присуствовала уручењу клима уређаја којe је обезбедила „Roma Company“ поводом обележавања 25 година рада. Донирањем 20 уређаја намењених за климатизацију 18 предшколских јединица у оквиру ПУ „Радосно детињство“ ова компанија ће омогућити боље услове за боравак у вртићу за више од 5 000 деце.

- Компаније које улажу у опремање новосадских вртића на најбољи могући начин показују друштвену одговорност и овакве потезе и иницијативе ћемо увек поздравити. Град Нови Сад је у 2017. години издвојио 160 милиона динара за доградњу, реконструкцију и опремање вртића. Многи од тих објеката су стари по неколико деценија и наш задатак је да сваки вртић буде потпуно безбедан, да хигијена у њима буде на највишем нивоу, као и да малишани имају најбоље могуће услове за боравак- изјавила је Љиљана Коковић.

Директорка предшколске установе „Радосно детињство“ Мирјана Ђурђев је изразила захваланост „Roma Company“ што су препознали значај улагања у дечије вртиће.

- У „Радосном детињству’’ борави 16 000 деце и вредно ради преко 2 000 запослених. Наша установа је од изузетног значаја за Нови Сад, што је директор Немања Романдић препознао и несебично је допринео побољшању услова рада донацијом клима уређаја за вртиће - изјавила је Мирјана Ђурђев.

Директор „Roma Company“ Немања Романдић  је рекао да је опредељење ове компаније да улаже у локалну заједницу у којој послује и да кроз своје пословање помогне тамо где је то неопходно.

- Надам се да ће овај наш мали допринос помоћи да се деца у топлим летњим данима осећају пријатније у климатизованим просторијама - истакао је Немања Романдић.

Поводом обележавања свог јубилеја „Roma Company“ реализује пројекат „Ко кречи, кућу лечи“ у оквиру којег је до сада у Београду, Новом Саду и Краљеву донирано 1 800 000 динара. По 600 000 динара издвојено је за реновирање дела Клиничко-болничког центра Земун-Београд, за набавку и уградњу клима уређаја за Предшколску установу у Краљеву, као и за набавку и уградњу клима уређаја за ПУ „Радосно детињство“ у Новом Саду.

Нови Сад, 31. август 2017. године